Резонанс
2 травня 2018
Хто побив Найєма: спливла інформація про нападника
Магомед-Амін Саітов є одним із засновників промоутерської компанії "Бум-бокс Промоушнс".
news-image

Одним з людей, які напали на нардепа Мустафу Найєма 30 квітня в центрі Києва, може бути Магомед-Амін Саітов. Він, за даними джерел "Української правди", він знаходився на місці інциденту в той день., передає «Є!»

Повідомляється, що Магомед-Амін Саітов є одним із засновників промоутерської компанії "Бум-бокс Промоушнс". Двоє інших - його брат Муса Саітов і Магомед Дончаєв, який також є помічником глави ВГО "Діаспора чеченського народу" і директором BoomBox Promotions.

Компанія зареєстрована в Києві на вул. Дегтярівська 27-Т, як і кілька інших, також пов'язаних з Саітовим. Тут знаходиться бізнес-центр Mikom Palace, в ньому ж розташовується Всеукраїнська громадська організація "Діаспора чеченського народу" під керівництвом Данила Гончарова.

BoomBox Promotions представляє інтереси декількох боксерів, серед яких Хусейн Байсангуров - володар поясів Міжнародного чемпіона за версією IBF і Континентального чемпіона WBA. Дядько Хусейна - керівник "Діаспори" Данило Гончаров.

За даними видання, Магомед-Амін Саітов також є засновником ТОВ "Релакс-Компані". У 2015 році він значився заступником голови правління Міжнародної громадської організації "Міжнародний союз", підписантом організації також є згаданий Данило Гончаров.

Муса Саітов є бенефіціаром низки компаній і власником заміського комплексу "Ліпота" на Київщині.

Читайте також: Нападникам на нардепа Найєма оголошено підозри