Світ
2 травня 2018
У найбільших містах Вірменії тривають протести, в Єревані паралізовано рух
Лідер опозиції Пашинян закликав до відновлення акцій громадянської непокори.
news-image

Автомобільний рух в Єревані через акції протесту практично припинено, порушено роботу метрополітену, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Жителі всіх районів Єревана долучилися до оголошеного лідером протестного руху, керівником парламентської фракції "Єлк" Ніколом Пашиняном загального страйку.

Переглянути зображення у ТвіттеріПереглянути зображення у ТвіттеріПереглянути зображення у ТвіттеріПереглянути зображення у Твіттері

 

Перекрито автотраси, що ведуть до Єревана. Перекрито входи до будівлі низки держвідомств, зокрема, Мін'юсту, Мінкультури та Міносвіти.

Співробітники єреванського міжнародного аеропорту "Звартноц" такожприєдналися до оголошеного страйку.

За інформацією Newsam, у другому за величиною місті країни Гюмрі демонстранти перекрили кілька головних вулиць. Мітингувальники заблокували будівлі адміністрації Ширакської області та мерії Гюмрі, вимагаючи від співробітників цих структур приєднатися до них.

Акції протесту проходять і в третьому місті Вірменії Ванадзорі. Там до мітингувальників приєдналися співробітники швейної фабрики "Глорія". Демонстранти заблокували входи в будівлі адміністрації Лорійської області та мерії Ванадзора.

Акції проходять і в місті Раздан - адміністративному центрі Котайкської області.

Нагадаємо, 1 травня парламент Вірменії не затвердив кандидатуру лідера опозиції Нікола Пашиняна на посаді прем'єр-міністра - 45 депутатів проголосували "за", 55 - "проти".

Після цього Пашинян закликав до відновлення акцій громадянської непокори.

Як відомо, Серж Саргсян пішов з поста прем'єр-міністра Вірменії 23 квітня, за кілька днів після його обрання і призначення. Він прийняв таке рішення після масових вуличних протестів, очолюваних Пашиняном.