Події
2 травня 2018
Стало відомо, хто стріляв в екс-лідера одеського «Правого сектору»
Постріли здійснювалися з переробленого стартового пістолета.
news-image

У колишнього керівника обласного осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка в Одесі стріляв  уродженець Казахстану, який раніше вже відсидів 4,5 роки за розбійний напад і незаконне зберігання зброї. Про це Стерненко написав у Facebook, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"Встановлено особу криворукого недокілера, що стріляв в мене. Це Баймукашев Абзал Амангалійович. Уродженець Казахстану. 39 років. В 2003 р. отримав українське громадянство. Раніше вже відсидів 4 з половиною роки за розбійний напад і незаконне зберігання зброї. Проживав на пр-ті Свободи в селищі Чорноморка поблизу Одеси. Сподіваюсь, тепер переїде у менш затишні місця", - написав він.

Стерненко також уточнив, що  постріли здійснювалися з переробленого стартового пістолета.

При затриманні  стрілок намагався знищити сім-карту та свій мобільний.

"Поки що не маю версій щодо його мотивів. Розглядаю дві версії: або з "ідейних" міркувань, продемонструвати акт убивства активіста з патріотичними поглядами, або це чиєсь замовлення у зв‘язку з моєю громадською діяльністю, а Абзал лише виконавець", - наголосив Стерненко.

Нагадаємо, повідомлення про стрілянину на вул. Сегедській в Одесі надійшло 1 травня о 10:03. На місці правоохоронці з'ясували, що 23-річний потерпілий був поранений із травматичної зброї. Подію кваліфіковано за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

На  активіста напали  біля будинку - вистрелили у потилицю, в нього рвана рана на шиї,  загрози для життя немає. До речі, одного з нападників затримав сам Стерненко разом з перехожим.

В соцмережі Сергій написав, що на нього вже було здійснено  один напад  чотири місяці тому.

"За цей час слідство не зробило нічого. Навіть свідка не допитали. Я звертався також до МВС з проханням дати дозвіл на зброю та забезпечити охорону, але мені відмовили", - прокоментував перебіг подій Стерненко.