Події
3 травня 2018
У Німеччині почалося будівництво «Північного потоку – 2»
Газотранспортний коридор буде транспортувати через Балтійське море до Німеччини близько 55 млрд. кубометрів російського газу щорічно.
news-image

У німецькому Лубміні почалося будівництво газової приймальної станції у рамках проекту газопроводу "Північний потік – 2". Про це заявив представник Nord Stream, дочірньої компанії російського газового монополіста "Газпром", передає  «Є!» із посиланням на Європейську правду.

За його словами, закладати фундамент почали для станції прийому газу та технічної будівлі для подальших робіт. Будівництво проведуть на площі близько шести гектарів.

З кінця 2019 року газотранспортний коридор повинен транспортувати близько 55 млрд. кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Крім Німеччини, Фінляндія схвалила будівництво газопроводу, довжина якого складе 1200 кілометрів. Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що проект "Північний потік-2" не може бути реалізований без збереження України як країни-транзитера.

Читайте також: У Німеччині 150 біженців напали на поліцейських, щоб завадити депортації