Події
4 травня 2018
Керівника «Хліб України» і заступника мера Чернівців затримали за підозрою у хабарництві
Задокументовано одержання вищевказаними особами 200 тис. гривень неправомірної вигоди.
news-image

Служба безпеки України й прокуратура затримали керівника державної акціонерної компанії "Хліб України" і заступника мера Чернівців за підозрою в одержанні 200 тис. гривень хабара. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва, передає «Є!» із посиланням на Українські Новини.

Правоохоронці встановили, що виконувач обов'язків голови правління "Хліб України", змовившись із директором дочірнього підприємства "Хліб України" "Чернівецький комбінат хлібопродуктів", а також заступником міського голови Чернівців і юристом "Хліб України" вимагали від директора приватної компанії щомісячну неправомірну вигоду в розмірі 100 тис. гривень за неприйняття заходів для розірвання договору оренди державного майна, а саме промислових приміщень.

За результатами комплексу слідчих дій, проведених на території Києва й Чернівців, задокументовано одержання вищевказаними особами 200 тис. гривень неправомірної вигоди, які були передані їм двома траншами.

Зараз усі вищевказані фігуранти затримані.

Вирішується питання про повідомлення зазначеним особам про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу.

Відповідно до єдиного держреєстру підприємств і організацій, керівником "Хліб України" є Андрій Поляков.

Прізвище заступника мера Чернівців у повідомленні не називається.