Події
4 травня 2018
У Києві активісти організували акцію під стінами управління поліції
Декілька подій привели активістів до стін управління поліції.
news-image

У п’ятницю, 4 травня, активісти прийшли на пікет до стін управління поліції в Києві через злочини, що вчиняють етнічні угрупування, зокрема ромські, кавказькі і угрупування Близького Сходу.

Про це повідомив кореспондент 24 Каналу у прямому ефірі, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Декілька подій привели активістів до стін управління поліції. Це зокрема напад на Найєма, розігнання табору ромів на Лисій горі і арешт бразильця Рафаеля Лусваргі. Але сьогодні вони закликали поліцію та Авакова до боротьби зі злочинними угрупуваннями, які виникають на етнічному підґрунті.

Активісти показували новини, які виходять у ЗМІ про злочини, які вчиняють етнічні угрупування, переважна більшість яких залишаються нерозкритими, зокрема бійки, пограбування і викрадення дітей.

Також вони сформували певні вимоги до поліції. Але основним їхнім гаслом стало те, що злочини мають бути покарані, незалежно від того, хто їх вчиняє.

Ми хочемо, щоб поліція відзвітувала у справах злочинних угрупувань, які утворюються на етнічних основах, і посилила їх контроль. Також ми будемо звертатися до міграційної служби України, щоб вони посилили жорсткість контролю видачі віз громадянам країн Арабського світу і Республіці Кавказу в РФ, – сказав активіст Євген Карась.

Активісти зустрілися з представниками поліції. Правоохоронці підтвердили, що дійсно в Україні є проблема етнічних злочинних угрупувань, з якою поліція посилено бореться.

Читайте також: Порошенко ветував новий закон про дипслужбу