Політика
5 травня 2018
Захарова запідозрила Великобританію в «жорсткій державній цензурі»
Захарова про справу Скрипалів: Цього разу заблоковано все.
news-image
Влада Великобританії не дозволяє своїм засобам масової інформації розслідувати отруєння у британському Солсбері екс-офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Таку думку офіційний представник міністерства закордонних справ (МЗС) РФ Марія Захарова висловила 4 травня під час брифінгу, розшифрування якого опублікував сайт відомства, передає «Є!».

Бачимо, що британські ЗМІ, які традиційно "риють" у таких справах до останньої можливості знайти яку-небудь інформацію, навіть не намагаються взяти інтерв'ю у Скрипалів, чомусь немає жодних витоків, які передбачали б фото- і відеоматеріали про російських громадян, – сказала вона.

Захарова зазначила, що журналісти не озвучують інформації "про їхній реальний стан, місцеперебування, плани на майбутнє тощо".

Така поведінка наштовхує нас на думку про найжорсткішу державну цензуру у Великобританії і очевидні спроби Лондона не допустити витоків цього разу, незважаючи на те, що весь попередній етап якраз і побудовано на витоках. Цього разу заблоковано все, – заявила речниця МЗС РФ.

Вона вважає, що витоки, "які зараз блокують", могли б підтвердити причетність британської влади до "антиросійської провокації".