Події
5 травня 2018
На Тернопільщині чоловік зберігав арсенал зброї та вибухівки у шафі
Набої та гранати він привіз із зони проведення антитерористичної операції.
news-image

За результатами обшуків правоохоронці вилучили у мешканця Підгаєцького району Тернопільської області арсенал набоїв та гранат. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

"Відповідно до ухвали міськрайонного суду в помешканні 51-річного чоловіка силовики провели санкціоновані обшуки в рамках спецоперації з виявлення зброї та вибухівки", – йдеться в повідомленні.

Чоловік зберігав арсенал у своєму приватному будинку в шафі.

"Поліцейські вилучили 1280 бойових патронів різного калібру, чотири корпуси гранат Ф-1 та РГД-5 з запалами до них, а також дві мисливські гвинтівки з оптичним прицілом та глушниками", – уточнили в поліції.

Під час перевірки з'ясувалося, що набої та гранати він привіз із зони проведення антитерористичної операції, де служив в одному з добровольчих батальйонів.

"Правоохоронці встановили, що на обидві рушниці у підгаєччанина є дозволи, а от за інше доведеться відповідати перед законом", – уточнили в поліції.

Цей факт внесли в ЄРДР відповідно до ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Вилучене направили до Тернопільського науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Читайте також: На Сумщині під виглядом макової соломки продавали сировину для наркотиків (фото)