Війна
6 травня 2018
Обмеження для України на використання Javelin можуть зняти у будь-який момент – Тука
Тука: Я постійно тримаю зв'язок із нашими військовослужбовцями.
news-image

Заборону на використання на Донбасі протитанкових ракетних комплексів Javelin може бути скасовано "у будь-який момент". Про це 4 травня заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука в ефірі "Прямого", передає «Є!».

Сьогодні є певні обмеження, які вжиті до України. Умова є безпосередня – не використовувати ці комплекси безпосередньо на лінії зіткнення. Але треба розуміти, що це обмеження може бути скасовано у будь-який момент, – сказав він.

Тука зазначив, що зараз українські військові на Донбасі мають право використовувати, згідно з Мінськими домовленостями, максимум міномети калібру 80 мм, а такою зброєю вразити танк противника "практично неможливо".

Я постійно тримаю зв'язок із нашими військовослужбовцями – від солдатів до генералів. Дуже поширена ситуація протягом останнього року, коли броньована техніка – БТР, БМП або танк – супротивника виїжджає на певну відстань, півтора кілометра або два – по-різному, і відчуває повну безкарність, – зазначив заступник міністра.