Суспільство
7 травня 2018
Назвали повний список заборонених вакцин в Україні
Наразі заборону накладено на використання вакцини від дифтерії індійського виробництва та вакцину від поліомієліту виробництва Франції.
news-image

Серії вакцин для профілактики дифтерії, правця та поліомієліту тимчасово заборонили.

Таке розпорядження видала Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, пише «Є!» з посиланням на НАРОДНА ПРАВДА.

За інформацією ТСН, причиною заборони став летальний випадок на Тернопільщині. За кілька годин після щеплення від дифтерії померла 6-місячна дівчинка. Чи справді саме вакцина спричинила смерть – ще встановлюють. Проте за існуючим порядком, якщо така підозра є, препарат забороняють.

Наразі заборону накладено на використання вакцини від дифтерії індійського виробництва та вакцину від поліомієліту виробництва Франції.

Нагадаємо, Державна служба з лікарських засобів і контролю за наркотиками ввела заборону на серію популярного препарату для загальної анестезії “Тіопентал”.

Раніше під тимчасову заборону на продаж і використання потрапила  одна з серій популярного препарату “Новокаїн”українського виробництва.

Нагадаємо також, Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ввела тимчасову заборону на продаж і використання однієї з серій болгарської вакцини  БЦЖ через летальний випадок після введення імунобіологічного препарату.

Читайте також:У Тернополі у день щеплення померла піврічна дитина (відео)