Київ
7 травня 2018
Киянин допоміг правоохоронцям затримати квартирних крадіїв
Злодіям загрожує до шести років позбавлення волі.
news-image

Завдяки телефонному дзвінку від небайдужого чоловіка київські поліцейські за кілька хвилин розшукали та затримали чотирьох зловмисників. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва, передає «Є!»

"Близько 5-ої ранку до поліції зателефонував місцевий житель із повідомленням, що у сусідській квартирі на проспекті Голосіївському він почув підозрілий шум. Заявник додав, що також помітив, як із вікна помешкання вилазили невідомі", - рйдеться в повідомленні прес-служби.

Як розповів т.в.о. начальника слідчого відділення Голосіївського управління поліції Ігор Мусіюк, на адресу негайно виїхав наряд патрульної поліції та слідчо-оперативна група. Неподалік місця події поліцейські помітили чотирьох чоловіків та затримали їх для перевірки.

«Ми відразу провели обшук у автомобілі, яким вони пересувалися. Тож у салоні знайшли та вилучили відмички та ключі до різних замків. Також встановили, що чоловіки шляхом віджиму вікна проникли у квартиру на другому поверсі багатоповерхівки, звідки викрали два ноутбуки», - повідомив правоохоронець.

Працівники поліції встановили, що квартирну крадіжку вчинили місцеві мешканці, 1961, 1991 та 1987 років народження. Один із них притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжки та грабежу. Відносно іншого до суду направлений обвинувальний акт за вчинення майнового злочину.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною третьою статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Чотирьох співучасників злочину затримано. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Фігурантам загрожує до шести років позбавлення волі.