Події
7 травня 2018
Поліція надала депутату Найєму охорону
Правоохоронці затримали за підозрою в нападі трьох чоловіків – двох громадян РФ і одного громадянина України.
news-image

Поліція надала охорону народному депутату України від «Блоку Петра Порошенка» Мустафі Найєму, на якого було вчинено напад у центрі Києва 30 квітня.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв під час відкриття нового поліцейського відділення у селі Чайки Київської області. 

Так, на прохання журналістів, підтвердити інформацію ЗМІ про те, що Найєм попросив державну охорону через погрози, Князєв відповів: «В рамках кримінального судочинства громадянин Мустафа-Масі Найєм забезпечений фізичною охороною працівниками поліції на той період, на який ми будемо рахувати потрібний».

Як повідомляв УНІАН, 30 квітня в центрі Києва автомобіль Найєма підрізав Mercedes, почалася сварка. У цей момент до них під'їхав автомобіль BMW. Під час конфлікту один з чоловіків вдарив депутата в обличчя. Зловмисники з місця події зникли. Найєма госпіталізували і згодом прооперували.
Правоохоронці затримали за підозрою в нападі трьох чоловіків – двох громадян РФ і одного громадянина України. Їм оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. 2 травня суд обрав затриманому Магомеду-Саліху Саітову, племіннику голови ВГО «Діаспора чеченського народу» Данила Гончарова, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною залишати місце проживання. Суддя зобов'язав Саітова носити електронний браслет, а також здати паспорти терміном до 30 червня 2018 року. 3 травня суд обрав громадянину України Ахмеду Саітову і громадянину РФ Умалу Тімербулатову запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту із забороною залишати місця проживання в період з 23.00 до 06.00 до 30 червня. Четвертий підозрюваний у нападі на депутата - син Гончарова Магомед-Амін Саітов, який у день скоєння нападу вилетів до Баку. Йому заочно оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) ККУ, він оголошений у розшук. Адвокат Олег Іщенко, який представляє інтереси ВГО "Діаспора чеченського народу", наголошував, що Магомед-Амін Саітов повернеться до Києва після закінчення боксерського турніру в Баку, куди мав намір їхати ще до конфлікту. 5 травня азербайджанські правоохоронці на вимогу українського слідства затримали підозрюваного. Розпочато екстрадиційні процедури.


Читайте також: Побиття Найєма: у ГПУ сповістили, коли візьмуться за екстрадицію Саїтова