Події
8 травня 2018
Головного інспектора Черкаської митниці піймали на хабарі у 400 доларів
Таку суму чиновник забажав за допомогу в розмитненні автомобілю.
news-image

Головний державний інспектор Черкаської митниці Державної фіскальної митниці був затриманий за одержання від місцевого жителя хабара у розмірі 400 доларів США за сприяння у розмитненні автомобілю. Про це повідомили у  прес-службі прокуратуру Черкаської області, передає «Є!» із посиланням на УНН.

У операції із затримання спільно із працівниками місцевої прокуратури взяли участь співробітники управління СБУ у Черкаській області і ГУ НП у Черкаській області.

Зазначену вище особу затримано в порядку ст. 208 КПК України, безпосередньо під час одержання ним обумовлених коштів, які вилучено в ході обшуку.

Санкція означеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, повідомлення особі про підозру та обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Поліція ОАЕ відпустила Рудьковського і він залишив країну - джерело