Світ
8 травня 2018
У Вірменії лідер протестувальників Пашинян очолив уряд
За ходом голосування в парламенті в прямому ефірі стежили присутні на площі Республіки десятки тисяч громадян.
news-image

Сьогодні на спеціальному засіданні Національних зборів Вірменії 59 голосами "за" і 42 голосами "проти" з другої спроби обрала керівника фракції "Елк", лідера протестного руху Нікола Пашиняна прем'єр-міністром Вірменії,  передає  «Є!» із посиланням на Українські новини.

На підтримку кандидатури Пашиняна проголосували фракції "Елк", "Царукян" та АРФ "Дашнакцутюн", а також низка депутатів фракції Республіканської партії Вірменії (РПА), що має більшість у парламенті.

Для того, щоб зайняти пост прем'єра, Пашиняну необхідно було отримати голоси 53 депутатів у 105-місцевому вірменському парламенті.

З першої спроби Пашиняну не вдалося набрати достатню кількість голосів: під час голосування 1 травня за його кандидатуру проголосували 45 депутатів, а 56 депутатів, які представляють фракцію РПА, виступили проти. Внаслідок протести в країні посилилися. Напередодні сьогоднішнього голосування в РПА заявили, що "8 травня у Вірменії буде прем'єр-міністр".

Сьогодні за ходом голосування в парламенті в прямому ефірі стежили присутні на площі Республіки десятки тисяч громадян, які з радістю зустріли новину про обрання Пашиняна.

Читайте також: Міністр екології подвоїв собі зарплату в квітні завдяки надбавкам за інтенсивність праці