Події
8 травня 2018
Масове отруєння у Черкасах: до лікарні потрапили двоє військових
Військові знепритомніли.
news-image

У Черкасах, окрім учнів ЗОШ №8, унаслідок отруєння постраждало ще двоє військових із автобату, розташованого поряд зі школою. Про це повідомляє місцевий телеканал Vikka.ua, передає «Є!» із посиланням на Укріфнорм.

«Крім учнів Черкаської ЗОШ №8, які масово почали відчувати запаморочення та втрачати свідомість на ранковій лінійці 8 травня, постраждало також двоє військових із автобату, розташованого поряд», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що військові знепритомніли. 

За інформацією ЗМІ, є кілька варіантів виникнення масового отруєння - викид одного із промислових підприємств або розгерметизація автомобільної цистерни, що перевозила хімікати. Припускається, що викид міг статися ще учора, але внаслідок зливи речовини осіли на землю. Яка саме з версій підтвердиться - з'ясовують спеціалісти.

Як повідомлялося, вранці 8 травня на лінійці в черкаській школі кільком десяткам дітей стало зле. Постраждалі - учні 2-7 класів. Попередній діагноз - отруєння невідомою речовиною. 

За даними МВС, станом на 14:00 до лікувальних закладів госпіталізовано 50 учнів та 2 вчителя. З них 11 дітей перебувають в реанімації. 

Президент України Петро Порошенко доручив вжити усіх заходів для встановлення причини отруєння дітей у Черкасах.

Читайте також: Стало відомо, хто з голів фракцій та груп Ради отримав найвищу зарплату у квітні