Події
8 травня 2018
Напад на «кіборга» Вербича: суд обрав запобіжний захід підозрюваній
6 травня у Харкові працівники СБУ затримали групи молодиків, які напали на учасника АТО в Києві.
news-image

У Києві Подільський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту для Катерини Лапінської, яку підозрюють у нападі на захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича. Відповідне рішення суд ухвалив у вівторок, 8 травня.

 Так, Лапінську взяли під варту до 5 червня, інформує «Є!», з посиланням на tyzhden.ua.

Як повідомлялося, 7 травня прокуратура повідомила про підозру 25-річній дівчині, яку звинувачують у нападі на захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича. Зазначається, що дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого та заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

 Нагадаємо, 2 квітня в Києві на Подолі невідомі напали на ветерана АТО Дмитра Вербича, який воював у Донецькому аеропорту. Зловмисники нанесли удар ножем в нижню частину спини. Згодом стало відомо, що на Вербича напали п'ять осіб, а саме – три хлопці та дві дівчини. Правоохоронці порушили кримінальне провадження за статтею "хуліганство" за фактом нападу на захисника Донецького аеропорту.

 6 травня у Харкові працівники СБУ затримали групи молодиків, які напали на учасника АТО в Києві. Крім того, Служба безпеки України встановила, що організатором нападу на Вербича є громадянин Росії, який покинув територію України 4 травня та переховується у Польщі.  Згодом Київська місцева прокуратура № 7 заочно повідомила про підозру 23-річному росіянину, якого звинувачують у нападі на захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича.

Читайте також: У США хлопчик вийшов з коми за день до відключення від системи життєзабезпечення