«Ощадбанк» стягнув 960 мільйонів з акціонера «Укртелекому»
Про це повідомляє прес-служба банку.
news-image

Державний "Ощадбанк" у Верховному суді України стягнув понад 960 млн гривень з ТОВ "ЕСУ" - акціонера компанії "Укртелеком".

Про це повідомляє прес-служба банку, інформує «Є!», з посиланням на epravda.com.ua.

"Верховний Суд 2 травня задовольнив касаційну скаргу "Ощадбанку" на рішення госпсуду Києва від 2 серпня 2017 року та постанову Київського апеляційного госпсуду від 1 листопада 2017 року в частині скасування відстрочення на 1 рік виконання рішення суду про стягнення з "ЕСУ" понад 960 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 19 жовтня 2017 року Господарський суд Києва за позовом Фонду державного майна розірвав укладений в березні 2011 року за підсумками приватизаційного конкурсу договір купівлі-продажу акцій найбільшого оператора фіксованого зв'язку "Укртелеком" з компанією "ЕСУ", яка належить бізнесмену Рінату Ахметову, тим самим повернувши пакет акцій "Укртелекому" у державну власність.

У Фонді держмайна повідомили, що компанія "ЕСУ" не виконала свої зобов'язання щодо інвестування 450 мільйонів доларів протягом 5 років у розвиток підприємства, через що фондом був ініційований позов про розірвання договору купівлі-продажу акцій "Укртелекому".

За рішенням суду з рахунків "ЕСУ" має бути стягнена пеня в розмірі 2,171 мільярда гривень, нарахована за неналежне виконання договору купівлі-продажу пакета акцій "Укртелекому".

12 грудня апеляційний суд відмовився задовольнити позов приватної компанії "ЕСУ" на рішення попередньої судової інстанції, згідно з яким у державну власність повернуто компанія-оператор фіксованого зв'язку "Укртелеком".

У компанії "ЕСУ" повідомили про наміри подати касаційну скаргу на рішення апеляційного суду.

Нагадаємо, Фонд держмайна в травні 2011 року продав 92,79% акцій Укртелекому українській "дочці" австрійської компанії EPIC - фірмі ЕСУ - за 10,5 млрд гривень.

Потім ЕСУ перепродала цей актив групі СКМ Ріната Ахметова. Бізнесмен став власником компанії опосередковано.

Він придбав у EPIC 100% акцій компанії UА Тelecominvest Limited, якій належать корпоративні права українського ТОВ "ЕСУ".

Остання компанія була безпосереднім власником Укртелекому, контролюючи майже 93% акцій компанії.

Читайте також: Угоди з лікарями підписали близько двох мільйонів українців