Україна
9 травня 2018
Українці хочуть дивитися українське кіно в кінотеатрах, — режисер
Українці зрозуміли і більше відчули, що таке гідність, тепер українці хочуть показувати і дивитися українське кіно в кінотеатрах.
news-image
Українці масово хочуть дивитися українське кіно. На цьому в інтерв'ю Укрінформу наголосив режисер документальної стрічки “Міф” про загиблого на Донбасі всесвітньо відомого українського оперного співака Василя Сліпака Леонід Кантер, пише «Є!».
“Я дуже задоволений насамперед тим, що українці зрозуміли і більше відчули, що таке гідність. В чому це проявляється? У тому, що тепер українці хочуть показувати і дивитися українське кіно в кінотеатрах”, - заявив Кантер на завершення туру показів фільму в Німеччині, Чехії та Польщі.

Він підкреслив, що хороший фільм потребує значно більшої підготовки, фінансових витрат, інформаційного супроводу тощо.

“Але це вже “гідність”, коли ти відчуваєш, що українське — це добре, і хочеш його дивитися у найкращій якості. У такому випадку і самому хочеться ще більше підвищувати якісний рівень, щоб це було усе ж таки достойне кіно”, - констатував режисер.

Кантер розповів про подальші плани щодо показу фільму “Міф”. Зокрема, автори фільму хочуть показати його на кількох міжнародних фестивалях, а згодом - по телебаченню.

Режисер фільму повідомив, що під час цього туру фільмом зацікавилися представники польського телебачення, а в Україні його покажуть 20 грудня - у день народження Василя Сліпака на каналі ICTV.

Читайте також:53% українців не підтримують заборони російських фільмів та артистів – дослідження