Велика приватизація: Кабмін затвердив перелік об'єктів на продаж у 2018
Продажу підлягають 26 об'єктів.
news-image

Кабінет Міністрів затвердив перелік з 26 об'єктів великої приватизації, що підлягають продажу в 2018 році. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в четвер, передає «Є!» із посиланням на Українські Новини.

Відповідно до пояснювальної записки, приватизація цих об'єктів сприятиме їх модернізації й технічному переоснащенню, а також дасть змогу виконати план приватизації на 2018 рік (21,3 млрд гривень у державний бюджет).

Відповідно до розпорядження, 18 об'єктів перебувають в управлінні ФДМУ: енергопостачальні компанії "Тернопільобленерго", "Запоріжжяобленерго", "Харківобленерго", "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго", теплоелектроцентралі (ТЕЦ) - Херсонська, Дніпровська, Криворізька, Сіверськодонецька, "Азовмаш", "Турбоатом", Запорізький титано-магнієвий комбінат, "Оріана", Завод алюмінієвої фольги, "Президент-Готель", "Центренерго", Одеський припортовий завод і "Сумихімпром".

3 об'єкти перебувають в управлінні Міністерства економічного розвитку й торгівлі: Об'єднана гірничо-хімічна компанія, завод "Електроважмаш", Дніпровський електровозобудівний завод.

2 об'єкти перебувають в управлінні Міністерства аграрної політики й продовольства: Аграрний фонд і Державна продовольчо-зернова корпорація України (ГПЗКУ).

1 об'єкт підпорядкований Міністерству енергетики й вугільної промисловості - Вугільна компанія "Краснолиманська"), 1 об'єкт - Кабінету Міністрів України - Національна акціонерна компанія "Украгролізинг" і 1 об'єкт - Міністерству охорони здоров'я - "Індар".

Це розпорядження було прийнято з 3-х денною доробкою з Міністерством економічного розвитку й торгівлі, Міністерством фінансів і Міністерством аграрної політики й продовольства.