Події
10 травня 2018
Супрун озвучила нові подробиці масового отруєння в Черкасах
Отруєння у Черкасах було наслідком того, що вдихали діти саме у дворі школи.
news-image

Припускається, що дощ міг спричинити змиви каналізації або щось зі військової частини, яка знаходиться неподалік школи. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Виконувач обов'язків .міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун перед засіданням Кабінету міністрів заявила, що  отруєння у Черкасах було наслідком того, що вдихали діти саме у дворі школи.

За її словами, взято проби з повітря, з ґрунту - у дворі школи та з ґрунту військової частини, що розташована біля загальноосвітньої школи № 8 у Черкасах, де на шкільній лінійці отруїлися школярі та вчителі.

"Діти нам розповіли нам, що вони не були разом, не харчувалися разом, а всі прийшли зі свого дому. Між дітьми не було жодного зв язку, лише цей двір, на якому вони зібралися. Був дуже сильний дощ у вівторок увечері. Цей дощ можливо спричинив змиви каналізації або щось зі військової частини. Ми ще не впевнені. У повітрі ще нічого не знайшли. Але зразки повітря було взято не одразу після отруєння, а пізніше", - зазначила Супрун.

Вона наголосила, що МОЗ очікує на результати дослідження води та ґрунту вже сьогодні.

"Перші результати нічого не виявили. Але ми взяли повторні проби. Їх буде досліджено у сучасній лабораторії Інституту токсикології. Виглядає, що отруєння було наслідком того, що вдихали діти саме у дворі. Ані у крові, ані у сечі, ані у мокротинні дітей хімічних речовин не виявлено. Це було щось таке, що діти вдихнули. Військова частина співпрацює з нами, там немає жодних потерпілих. Військові допомагають нам чим можуть", - зазначила Супрун

Вона повідомила, що, імовірно, дітей почнуть виписувати з лікарні вже сьогодні, нових випадків поки не фіксують.

"Діти будуть під наглядом лікарів ще два тижні", - сказала Супрун.

Раніше Міністерство охорони здоров'я України повідомило, що в результаті масового отруєння у Черкасах 58 чоловік досі перебувають у лікарні. Зазначається, що один дорослий перебуває у відділенні інтенсивної терапії.

Читайте також:Гройсман назвав ймовірну причину масового отруєння дітей у Черкасах