Події
10 травня 2018
Джемілєв назвав варіанти повернення окупованого Криму
Від жителів півострова практично нічого не залежить. Навіть якщо 100 відсотків вимагатимуть повернення до України. Просто їх придушать - і все.
news-image

На сьогоднішній день існують два прийнятні варіанти повернення окупованого Криму до складу України. Це зміщення президента РФ Володимира Путіна або розпад Росії.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, пише «Є!».

"При цьому від жителів півострова практично нічого не залежить. Навіть якщо 100 відсотків вимагатимуть повернення до України. Просто їх придушать - і все. Ми маємо справу з режимом, який не зважає на думки своїх співгромадян і громадян інших країн. Тут зовсім інші аргументи. Тому ці розмови, коли у нас буде дуже добре, то жителі Криму самі захочуть повернутися... Та хто буде питати їх бажання - це абсурд якийсь", - заявив Джемілєв.

Він підкреслив, що у заяві спецпредставника Держдепу США Курта Волкера, що звільнення Криму може пройти за таким же сценарієм, за яким свого часу країни Балтії були звільнені від радянського ярма, є логіка.

"Волкер мабуть має на увазі розпад СРСР і звільнення балтійських країн. Ми теж про це говоримо - це один з варіантів. Другий варіант - це зміщення головного режисера захоплення Криму Путіна", - заявив Мустафа.

При цьому політик упевнений, що обидва процеси не розтягнуться надовго.

"Зараз час динамічний, і санкції досить ефективні. Не зовсім достатні для того, щоб це було швидше. Але вони роблять свою справу і в кінцевому рахунку призведуть до таких результатів", - зазначив нардеп.

Українські активісти розмістили на адмінкордоні з анексованим Кримомпатріотичні білборди, які присвячені річниці звільнення півострова від радянської влади.

Загалом на кордоні з Кримом розмістили 20 патріотичних білбордів.