Події
10 травня 2018
Вбивство російського депутата Вороненкова: прокуратура завершила розслідування
Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
news-image

Прокуратура Києва завершила розслідування за фактом вбивства екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, яке відбулося 23 квітня 2017 року в українській столиці. Сторонам кримінального провадження повідомлено про завершення досудового розслідування.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Також був відкритий доступ до матеріалів слідства. Після ознайомлення сторін із зазначеними матеріалами, а також матеріалами, які можуть перебувати у володінні сторони захисту, обвинувальний акт буде скеровано до суду.

нНагадаємо, що у вказаному кримінальному провадженні повідомлено про підозру організатору та 5 співучасникам цього злочину.

Всі учасники злочинної групи залежно від відведеної ролі здійснювали організацію і підготовку до злочину, яка включала оренду квартир, автомобілів, зовнішнє спостереження за жертвою та інше.

"Зазначимо, що двоє виконавців злочину наразі перебувають під вартою. Матеріали стосовно організатора (громадянина РФ Володимира Тюріна) і двох інших співучасників злочину (уродженця міста Харкова Юрія Василенка та громадянина України Ярослава Левенця), які наразі час ховаються від органу досудового розслідування та перебувають у розшуку, виділені в окреме провадження, досудове розслідування в якому триває", – повідомили у прокуратурі.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Справа Курченка: екс-директора одеського НПЗ оголосили у міжнародний розшук