Події
11 травня 2018
З'явились перші результати досліджень щодо отруєння у Черкасах
Підрозділ Держприкордонслужби провів хімічну розвідку приміщень та прилеглої території школи на вміст бойових отруйних речовин та
news-image

Фахівці хіміко-радіологічної лабораторії провели заміри повітря та ґрунту, на вміст небезпечних хімічних речовин на території школи №8 у Черкасах, де сталось масове отруєння, пише «Є!» з посиланням на Експрес.

Як повідомив у себе у Facebook речник управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Костянтин Проценко, перевищень вмісту хімічних речовин понад гранично допустимої концентрації не виявлено.   Лабораторія Держпродспоживслужби Черкас взяла проби повітря, води із системи централізованого водопостачання школи та бутильованої питної води для дослідження на вміст небезпечних речовин.

За результатами досліджень атмосферного повітря на вміст фенолу, формальдегіду, сірководню, оксиду вуглецю, діоксиду азоту, аміаку перевищень гранично допустимих максимально разових концентрацій не виявлено.   В навчальних класах і виробничих приміщеннях школи проведено виміри потужності гамма-випромінювання та бета-забруднення поверхонь, перевищення нормативних рівнів не виявлено. Лабораторні дослідження за іншими показниками продовжується.  

Промислова лабораторія ПАТ Азот провела перевірку на вміст окислів азоту та вуглецю, а також аміаку. Перевищень понад допустимої концентрації не виявлено.  Підрозділ Держприкордонслужби провів хімічну розвідку приміщень та прилеглої території школи на вміст бойових отруйних речовин та хімічно-небезпечних речовин.  

За результатами обстеження перевищень граничних рівнів не виявлено.   Аналізи, відібрані з місця події, передані до Київського інституту екології та токсикології, лабораторії токсикології Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит, а також до німецької Лабораторії Др. Редгера у Києві.

Читайте також:Отруєння у Черкасах: більшість школярів сьогодні випишуть з лікарні