Німецькі екологи через суд вимагають зупинити будівництво «Північного потоку – 2»
Німецьке екологічне об'єднання Nabu.
news-image

Німецьке екологічне об'єднання Nabu домагається тимчасової судової заборони на початок робіт із будівництва газопроводу "Північний потік – 2" на ділянці у Грайфсвальдській затоці у Балтійському морі, яке було заплановано на 15 травня. Про це 11 травня повідомили на сайті організації, передає «Є!».

Глава Nabu Лайф Міллер підкреслив, що компанія "Північний потік – 2" намагається поставити екологів перед фактом і "потоптати ногами не тільки захист моря та клімату, а й право екологів на судові позови".

Ми хочемо запобігти незворотному знищенню районів Балтії, які перебувають під охороною, до того, як суд може навіть розглянути клопотання Nabu... Ми вимагаємо негайного припинення будівництва, – заявив він.

Проект "Північний потік – 2", очолюваний колишнім канцлером Німеччини Герхардом Шредером, передбачає будівництво двох ниток газопроводу сукупною потужністю 55 млрд м3 газу на рік із Росії до Німеччини по дну Балтійського моря. Наявний газопровід "Північний потік" складається з двох ниток із пропускною здатністю 27,5 млрд м3 кожна. "Газпром" почав постачання першої нитки газопроводу у 2012 році.