Війна
12 травня 2018
Штаб операції Об'єднаних сил: Прийняття рішення про знищення ворожих ДРГ – тепер питання однієї–двох хвилин
Українські військові заявили, що тепер можуть ефективніше виявляти бойовиків.
news-image

Завдяки зміні формату антитерористичних операції (АТО) на операцію Об'єднаних сил (ООС) зменшився час ухвалення рішення про знищення диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) противника, що раніше могло займати до трьох діб. Про це 12 травня повідомляє штаб ООС на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!».

Раніше час на виявлення, підтвердження і прийняття рішення щодо ворожих ДРГ займав від двох до трьох діб. Зараз – це питання однієї–двох хвилин, – ідеться в повідомленні.

Начальник розвідки Об'єднаних сил зазначив, що на озброєння українських розвідувальних спостережних постів уже надійшли новітні технічні засоби.

Новітня розвідувально-сигналізаційна апаратура є значно компактніша та мобільніша, у порівнянні з попередніми зразками. Окремо представлені декілька типів дронів, які використовуються як для "дорозвідки" ворожих цілей, так і для перекидання датчиків руху до лінії зіткнення, сучасні засоби нічного бачення, новітні системи визначення відстані до цілі та її координат, – повідомив він.

Він зазначив, що найближчим часом українська армія планує обладнати новими технічними засобами іноземного виробництва всі спостережні пости.

В ООС підкреслили, що нова апаратура забезпечує набагато ефективніше виявлення противника у будь-який час доби і за будь-яких погодних умов.