Суспільство
12 травня 2018
Бойовики включили Рубана у списки на обмін – СБУ
Надії Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.
news-image
Сторона ОРДО включила керівника організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана в списки до обміну. 

Про це повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак під час робочого поїздки у Черкаси, повідомляє кореспондент Укрінформу, передає «Є!».

Ми самі були здивовані, коли отримали інформацію, що Володимира Рубана заявила до обміну Донецька сторона, його включили в список тих, кого вони зацікавлені отримати при обміні. Це говорить, мабуть, про те, для кого він справді є цінним, - сказав Грицак.

Він повідомив, що наразі СБУ перевіряє дані про причетність російських військовослужбовців до передачі зброї Володимиру Рубану та Надії Савченко.

Також Грицак на прохання журналістів прокоментувати останню заяву Луценка щодо Савченко заявив, що "Юрій Віталійович Луценко є Генеральним прокурором України і він є старшим групи процесуальних керівників у цій кримінальній справі, тому він вправі оприлюднити будь-яку інформацію".

Як повідомлялося, Луценко стверджує, що факт передачі Савченко зброї російськими полковниками доведений.

Ми довели, що конкретні полковники Російської Федерації видавали їй зброю для терористичного акту в центрі української столиці, - сказав голова ГПУ під час виступу на Острог Forum-2018.

Як повідомляв Укрінформ, Надії Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

За версією слідства, Савченко планувала здійснити збройний напад з використанням гранатометів, мінометів і вибухових пристроїв на приміщення і транспортні засоби, де могли бути керівники держави.

4 травня Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури щодо продовження на 60 діб запобіжного заходу керівнику організації "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану, підозрюваного в підготовці терактів.