Суспільство
15 травня 2018
Прокуратура висунула підозру самопроголошеному голові Коцюбинського
Чібісов повідомив про підозру депутату Коцюбинської селищної ради.
news-image
14 травня прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру депутату Коцюбинської селищної ради, який самопроголосив себе виконувачем обов'язків голови. Про це повідомила прес-служба прокуратура області, передає «Є!».
 
Установлено, що вказаний депутат підробив і підписав рішення Коцюбинської селищної ради, відповідно до якого його обрано секретарем, – ідеться в повідомленні.

Надалі депутат як виконувач обов'язків секретаря Коцюбинської селищної ради вніс в офіційні документи завідомо неправдиві відомості про дострокове припинення повноважень чинного селищного голови та підписав його.

Потім він використав завідомо підроблені рішення Коцюбинської селищної ради про призначення на посаду голови, подав їх у Відділ державної реєстрації виконавчого комітету Ірпінської міської ради.

У прокуратурі стверджують, що, окрім того, депутат підробив печатку селищної ради, якою затвердив підроблені рішення про дострокове припинення повноважень селищного голови. Цю печатку він використовував для запевнення підробленого рішення ради про виконання ним обов'язків голови.

Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі.

У травні 2015 року депутати Коцюбинської селищної ради ухвалили рішення про приєднання до Ірпеня. Водночас у травні 2016 року Київський апеляційний адміністративний суд визнав протиправним і скасував рішення Коцюбинської селищної ради про приєднання населеного пункту до Ірпеня без проведення громадських обговорень, повідомляла “Громада Приірпіння“.