Політика
15 травня 2018
Соціалістам пророкують перемогу на парламентських виборах у Молдові
Серед молдавських політиків найбільшою довірою громадян користується президент Ігор Додон.
news-image
Близько 40% виборців Молдови готові проголосувати на осінніх парламентських виборах за Партію соціалістів, передає «Є!».

Такі дані соціологічного опитування «Барометр громадської думки», проведеного Інститутом публічних політик, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Згідно з оприлюдненими даними, якби наступної неділі відбулися парламентські вибори, за пропрезидентську Партію соціалістів готові були б проголосувати 40% виборців.

На другому місці у виборчих уподобаннях громадян - представники Партії «Дія і солідарність» (керівник – екс-кандидат в президенти Молдови Майя Санду), а на третьому - Демократична партія (близько 11%).

Виборчий поріг у 6%, за даними соціологів, можуть подолати політична Платформа «Гідність і правда», Партія комуністів і «Партія Шора» (по імені молдавського бізнесмена Ілана Шора): за них можуть проголосувати від 6-ти до 7-ми відсотків виборців.

Серед молдавських політиків найбільшою довірою громадян користується президент Ігор Додон (йому довіряють близько 40% виборців), на другому місці Майя Санду (27%), на третьому – чинний прем'єр-міністр Павло Філіп і голова Партії соціалістів, екс-глава уряду Зінаїда Гречана (обидва набрали по 26% голосів).

Опитування було проведено наприкінці квітня – початку травня, ступінь похибки становить плюс-мінус 3%.