Суспільство
17 травня 2018
Євросоюз і посли 16 країн закликали Україну до толерантності стосовно представників ЛГБТ-спільноти
"Марш рівності" в Києві заплановано на 17 травня.
news-image
Із нагоди Міжнародного дня протидії гомофобії та трансфобії (відзначають 17 травня) посли Австралії, Австрії, Бельгії, Кіпру, Данії, Канади, Європейського союзу, Фінляндії, Франції, Німеччини, Нідерландів, Норвегії, Португалії, Швеції, Швейцарії, Великобританії і США закликали Україну до толерантності стосовно ЛГБТ-спільноти. Про це йдеться у спільній заяві, оприлюдненій 16 травня, повідомляє "Інтерфакс-Україна", передає «Є!».
Україна досягла помітного прогресу у визнанні та захисті прав людини, але цю роботу ще не завершено. Ми закликаємо Україну, спираючись на ці успіхи, і надалі підтримувати рівність, гідність і верховенство права для всіх... Міжнародна спільнота, як і раніше, прихильна до безпеки лесбіянок, геїв, бісексуальних, транссексуальних та інтерсекс-українців і українок, їхніх друзів, рідних і всіх прихильників толерантності та рівності в Україні, – ідеться в документі.

Дипломати закликали поліцію і держслужбовців України підтримати і захищати права представників ЛГБТ-спільноти та їх прихильників на проведенні "Маршу рівності", який заплановано на 17 травня в Києві.

Ми також просимо всіх українців поважати право своїх співгромадян на мирні зібрання, – ідеться в заяві.

У зверненні зазначено, що цінності толерантності й поваги до різноманітності є базовими для демократичних суспільств.