Суспільство
17 травня 2018
Семерак про Кримський міст: Не хочу, щоб колись по ньому їхали наші танки
Семерак: Цим мостом Путін проїхався на чолі колони автомобілів минулого тисячоліття.
news-image

У Міністерстві екології та природних ресурсів України готують матеріали для чергового міжнародного позову проти РФ через будівництво Кримського мосту. Про це у Facebook повідомив глава міністерства Остап Семерак, передає «Є!».

Фахівці Мінприроди вже зараз вивчають усі матеріали для чергового міжнародного позову проти Росії за спорудження цього клятого мосту. І я не хочу, щоб колись по ньому їхали наші танки, як пишуть відчайдухи у Facebook. Не хочу танків. Хочу нового майбутнього для України, у якому не буде навіжених сусідів, – написав він.

Міністр розповів, що угоду з РФ про будівництво мосту через Керченську протоку Україна розірвала після того, як йому на стіл для підпису у 2014 році поклали "звичайний документ, написаний стандартною безликою бюрократичною мовою".

Документ, як мені пояснювали, не вартий особливого вивчення, бо його стандартно і традиційно щороку голосували у списку "інше" на чергових засіданнях уряду. Той документ був про те, що Україна має вчергове заплатити кошти за будівництво мосту. Заплатити трохи більше, ніж Росія. Бо це ж начебто Україні було конче необхідно поєднати нас із Росією ще одним мостом. Мостом, котрий уже тоді нищив Тузлу, убивав ланшафт Чорного моря, – зазначив Семерак.

Він розповів, що на той момент уже йшла війна на Донбасі, а у нього на столі "просто лежав папірець".

Тепер цим мостом проїхався [президент РФ Володимир] Путін на чолі колони автівок минулого тисячоліття. У цьому пафосі – збудувати той міст за будь-яку ціну, у тому числі і ціною незворотної шкоди довкіллю, – уся убогість імперського совкового мислення, – уважає міністр.