Події
17 травня 2018
У закарпатському селі на кір захворіли 56 дітей
Перший випадок кору у цьому селі зареєстровано у квітні 2018 року.
news-image

На Закарпатті у селі Чорна Тиса зареєстровано спалах кору. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України. Наголошується, що станом на 17 травня захворіло 56 учнів загальноосвітньої школи.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«Двоє дітей госпіталізовано, усі інші перебувають на амбулаторному лікуванні із легкою та середньої тяжкості формами перебігу хвороби», - йдеться у повідомленні.

Перший випадок кору у цьому селі зареєстровано у квітні 2018 року. У МОЗ додають, що з початку року у Чорній Тисі зареєстрували 66 випадків захворювання на кір. У Закарпатській області з початку 2018 року зареєстровано 2 238 випадків кору. Більшість із тих, хто захворів – діти. 16 травня у Міністерстві охорони здоров’я заявляли, що кількість нових випадків захворювання на кір за останній тиждень зросла: за останній тиждень захворіли 1407 людей: 651 дорослий і 756 дітей. Найбільше нових випадків зареєстрували у Вінницькій, Волинській, Київській, Львівській, Луганській, Рівненській, Чернігівській області, а також у Києві. Частка дорослих, які захворіли на кір, також зростає. З початку 2018 року на кір захворіли 15 261 людина - 6 243 дорослих і 9 018 дітей. За цей час від ускладнень кору померло восьмеро людей: шестеро дітей і двоє дорослих.

Читайте також: Популярні ліки спричиняють появу каменів у нирках
Читайте також: Снаряд прилетів на ту сторону, де вчилися молодші класи, - Жебрівський (фото)