Події
18 травня 2018
Клімкін обговорив з комісаром Ради Європи ситуацію з українськими політв'язнями
Справи Олега Сенцова, Володимира Балуха, Узеіра Абдуллаєва і понад 60 інших українців є не окремими випадками зловживань і порушень прав людини, а послідовною і чітко координованою політикою Москви.
news-image

Клімкін наголосив, що саме мандат комісара є найбільш прийнятним та ефективним для контролю за дотриманням прав людини в Криму, інформує «Є!» з посиланням на Главком

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся у Данії з комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович. Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію з незаконно утримуваними і ув'язненими громадянами України на території РФ і в окупованому Криму.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ України.

«Справи Олега Сенцова, Володимира Балуха, Узеіра Абдуллаєва і понад 60 інших українців є не окремими випадками зловживань і порушень прав людини, а послідовною і чітко координованою політикою Москви», – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що під час зустрічі сторони також обговорили перспективи роботи новообраного комісара з відстеження ситуації з правами людини в анексованому Росією Криму та на Донбасі.

Павло Клімкін наголосив, що саме мандат комісара є найбільш прийнятним та ефективним для контролю за дотриманням прав людини в окупованому Криму.

Раніше перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко закликала ОБСЄ, представників інших міжнародних організацій і НСЖУ надати належну оцінкупорушенням прав журналістів, які сталися протягом 2014-2018 років на Донбасі, в Криму і в Росії.

Читайте також:Клімкін у Раді Європи порушить питання українських політв'язнів, зокрема й Сенцова

Читайте також:Сенцов оголосив голодування в російській колонії та готовий померти