Події
18 травня 2018
Підполковник Нацгвардії отримав 13 років тюрми за держзраду
Військовослужбовець передавав в РФ відомості, що містили державну таємницю.
news-image
Військовослужбовець передавав в РФ відомості, що містили державну таємницю. Харківський районний суд за матеріалами Служби безпеки України визнав винним у держзраді підполковника Нацгвардії та засудив його до 13 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у п’ятницю, 18 травня, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Оперативники затримали зловмисника у травні 2015 року за місцем розташування  його частини на Харківщині. Під час спроби втекти нацгвардієць наніс тілесні ушкодження співробітнику СБ України.

"Оперативники контррозвідки спецслужби встановили, що нацгвардієць був завербований представниками ФСБ РФ у вересні 2014 року в Москві під час несанкціонованого візиту до Росії", - повідомили у СБУ. Зазначається, що на виконання вказівок кураторів він передавав дані про сили та засоби АТОодним із месенджерів та електронною поштою.

Зазначається, що суд призначив зраднику покарання у вигляді тринадцяти років позбавлення волі з позбавленням військового звання – підполковник. 

Нагадаємо, у четвер, 17 травня, на Запоріжжі викрили мережу інформаторів, організовану представниками генштабу ЗС РФ. Організатор злочинної групи був завербований на території окупованого Криму.

Читайте також:Побиття Найєма. Суд залишив під домашнім арештом одного з підозрюваних