Політика
19 травня 2018
Верховний комісар ООН з прав людини засудив дії Ізраїлю проти палестинців
Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль Хусейн.
news-image
Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль Хусейн розкритикував ізраїльську відповідь на протести на кордоні з Сектором Газа як «абсолютно непропорційну» і підтримав заклики до міжнародного розслідування.

Про це повідомляє AFP, передає «Є!».

Комісар вказав на те, що в той час, як 60 палестинців були вбиті та тисячі поранені за один день протестів, які співпали з перенесенням посольства США з Тель-Авіва у Єрусалим, з ізраїльського боку лише один солдат був, як повідомляють, легко поранений каменем, - йдеться в повідомленні.

Комісар додав, що підтримує заклик до міжнародного незалежного та об'єктивного розслідування з надією, що правда приведе до справедливості.

Як відомо, спеціальне засідання Ради з прав людини ООН зібралось після подій на кордоні Ізраїлю та Сектора Гази, коли ізраїльські силовики розстріляли 60 палестинських протестувальників при, як стверджує Ізраїль, спробах прорвати прикордонну огорожу.

Палестинські біженці протягом шести тижнів проводили протести на кордоні з вимогою надати право повернутися до своїх домівок на території Ізраїлю.