Суспільство
19 травня 2018
Стрілянина в Техасі: Трамп пообіцяв докласти зусиль для посилення безпеки учнів
Адміністрація забезпечить підтримку всім, хто постраждав від жахливої атаки в п'ятницю.
news-image
Президент США Дональд Трамп пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб захистити учнів від стрілянини в школах, додавши, що подібні напади в країні тривають вже надто довго.

Про це він заявив у п'ятницю в Білому домі, коментуючи черговий напад на старшу школу в Техасі, передає «Є!».

На жаль, я повинен розпочати з висловлення суму та розпачу через смертельну стрілянину в старшій школі Санта-Фе в Техасі", - заявив Трамп. - Це тривало надто довго в нашій країні. Занадто багато років. Занадто багато десятиліть.

Він підкреслив, що адміністрація забезпечить підтримку всім, хто постраждав від жахливої атаки в п'ятницю.

Ми уважно відстежуємо ситуацію і федеральна влада перебуває в координації з місцевими органами… Моя адміністрація налаштована зробити все, що в наших силах, щоб захистити наших учнів, убезпечити наші школи та не дозволити, щоб зброя потрапила до рук тих, хто становить небезпеку, - заявив президент Трамп.

Міністр освіти Бетсі Девос, у свою чергу, заявила, що новостворена Федеральна комісія зі шкільної безпеки, яку вона очолює, працює над створенням надійних способів запобігання насильству та збереження безпеки учнів у школах.

Вона наголосила, що заклади шкільної освіти повинні бути безпечними й сприяти навчальному процесу.

Наша країна повинна сконцентрувати зусилля й вирішити головні питання, які призводять до такої трагічної та безглуздої втрати життів, - заявила вон

а.

У п'ятницю в старшій школі міста Санта Фе у американському штаті Техас стався напад із застосуванням вогнепальної зброї, в результаті якого загинуло 10 осіб. Пізніше правоохоронці виявили вибухівку в самій школі та поруч з нею. Слідство триває.