Україна
19 травня 2018
Сьогодні українці святкують День Європи
Петро Порошенко впевнений, що Україна неодмінно стане членом Європейського Союзу.
news-image

Сьогодні, 19 травня, українці святкують День Європи, який з'явився в нашій країні 15 років тому і відзначається кожної третьої суботи травня. З цієї нагоди вітання висловив президент Петро Порошенко, опублікувавши у своєму Facebook цікаве відео, яке пропонує вгадати, на яких фото зображена Україна, а на яких – країни ЄС Петро Порошенко впевнений, що Україна неодмінно стане членом Європейського Союзу.

Інформує «Є!», з посиланянм на УНІАН.

«Європа – це вже давно не лише географічна категорія. Це, перш за все, спільні цінності незалежності, демократії та поваги до людини та її прав і свобод. І українці, без сумніву, - європейська нація, яка зробила свій цивілізаційний вибір: щонайменше 70% наших громадян підтримують ідею вступу України до Європейського Союзу», - зазначив він.

 Порошенко висловив упевненість, що «Україна неодмінно стане членом великої європейської родини». День Європи - свято, що відзначається у країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 року. День Європи, разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном, є символом ЄС як політичної сили. День Європи жителі України відзначають як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.


Читайте також: Який титул отримає Меган Маркл після весілля: офіційні дані