Події
20 травня 2018
Напад на храм у Грозному скоїли троє чеченців і один житель Інгушетії
Поліцейські ліквідували чотирьох нападників.
news-image
19 травня на парафіян церкви в Грозному напали троє уродженців Чечні і один житель Інгушетії, повідомив "Кавказский узел" із посиланням на джерело в силових структурах республіки, передає «Є!».

За словами співрозмовника видання, мова йде про 18-річних чеченців Амірі Юнусова, Алі Юнусова, а також Микаїла Елісултанова, якому було 19 років. Четвертим нападником став інгуш Ахмед Цечоєв.

"Коммерсант" пише, що бойовики планували здійснити в центрі Грозного теракт, про що стало відомо правоохоронцям.

За словами джерела видання, бойовики обговорювали можливості атаки на резиденцію адміністрації республіки, але відмовилися від цієї ідеї через те, що об'єкт серйозно охороняють. У місті було посилено спостереження, і підозрілих молодих людей помітили у Квітковому парку, неподалік від церкви Михаїла Архангела. Там вони і вступили у перестрілку з поліцейськими. За деякими даними, одному з бойовиків удалося втекти.

Очевидиця події розповіла правозахисному центру "Мемориал", що парафіяни зачинилися в церкві і приблизно 40 хвилин "стримували натиск" бойовиків. За її словами, бойовики намагалися розбити вікна, ймовірно, щоб закинути всередину пляшки із займистою сумішшю.

Парафіяни телефонували знайомим співробітникам поліції. Після цього з'явилися силовики і ліквідували нападників.

19 травня бойовики намагалися захопити парафіян у православній церкві Михаїла Архангела в центрі Грозного. Унаслідок спецоперації силовиків були вбиті всі четверо нападників. Також загинули двоє поліцейських і один парафіянин. Зловмисники були озброєні обрізом, пістолетами, ножами і сокирами.

У РПЦ розповіли з посиланням на очевидців, що озброєні люди проникли на територію храму, убивши біля входу співробітників правоохоронних органів, і намагалися прорватися всередину церкви. Парафіяни зачинилися всередині, почувши стрілянину у дворі.