Єврокомісія вжила заходів для захисту від санкцій США європейських компаній, що інвестують в Іран
Єврокомісія хоче дозволити Ірану одержувати доходи від продажу нафти, незважаючи на санкції США.
news-image

Євросоюз захистить інтереси європейських компаній, які інвестували в Іран після зняття санкцій, і буде дотримуватися затвердженого раніше плану дій щодо іранської ядерної програми, поки Іран дотримується досягнутих домовленостей. Таке рішення ухвалено на неформальному саміті лідерів країн ЄС у Софії (Болгарія), повідомляє 18 травня сайт Європейської комісії, передає «Є!».

Країни Євросоюзу ухвалили "блокувальну постанову", яка забороняє компаніям ЄС виконувати екстериторіальні санкції США. Документ також анулює будь-які судові рішення на виконання санкцій США на території Євросоюзу.

Поки іранці поважають свої зобов'язання, ЄС, звичайно, буде дотримуватись угоди, яку було одноголосно ратифіковано Радою Безпеки Організації Об'єднаних Націй і яка має найважливіше значення для збереження миру, – заявив глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

Брюссель також закликав країни ЄС розглянути можливість проведення одноразових банківських переказів на рахунки іранського Центробанку, що дозволить Ірану одержувати доходи від продажу нафти, незважаючи на санкції США.

Блокувальна постанова – закон, ухвалений в одній країні, щоб перешкодити застосуванню закону, ухваленого в іншій країні.