Світ
22 травня 2018
Українці створили перший у США парк сучасних технологій (фото)
Землю під парк шукали кілька років.
news-image

Олександр Черномазов і Елла Маламуд із Харкова створили перший в країні парк, де представлено досягнення у сфері відновлювальної енергії, зеленого будівництва та екологічного транспорту.

Пара мешкала в нью-йоркському Брукліні. Будували кар'єру – Алекс у сфері інформаційних технологій, Елла – вчителя біології в школі. Ідея відкрити парк прийшла, коли обоє звільнилися і почали подорожувати країною, інформує «Є!», з посиланням на gazeta.ua.

"Зрозуміли: якщо не зробимо цього зараз, то не зробимо ніколи. Це звучить страшніше, ніж є насправді, оскільки витрати були мінімальними. Ми платили за їжу та бензин, жили в автомобілі, - розповідає Олександр Черномазов. - Я купив позашляховик і переобладнав його – додав ліжко, холодильник, сонячну панель, навіс від сонця, розкладні крісла. Багато часу проводили в пустелях, на пустирях, у лісах. Третину часу провели в національних парках – два тижні в одному, три тижні в іншому".

Землю під парк шукали кілька років. У 2016-му купили ділянку.

"Ми купили багатоквартирний дім і почали здавати квартири в оренду. Будинок платить за себе і дає трішки прибутку, якого вистачає нам на їжу та бензин. Цього досить, щоб займатися бізнесом. Перших відвідувачів почали приймати у жовтні 2017-го, щоб побачити, чи все працює належним чином. Офіційне урочисте відкриття заплановане на 2 червня 2018 року".
Читайте також: На острові, де заборонені пологи, вперше за 12 років народилася дитина