Світ
22 травня 2018
Цьогоріч у США стрілянина в школах відбувається в середньому раз на тиждень
За останні 9,5 років було зафіксовано понад 250 випадків стрілянини в школах.
news-image

Більше 250 випадків стрілянини в школах було зафіксовано в Сполучених Штатах за останні 9,5 років, повідомляє телеканал CNN з посиланням на власне розслідування, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"З 1 січня 2009 року (дотепер - ред.) в США відбулося не менше 288 випадків стрілянини в школах. Це в 57 разів більше, ніж в інших шести країнах "великої сімки"", - йдеться в повідомленні.

Наприклад, у Канаді і у Франції з січня 2009 року до травня 2018 року було зафіксовано два випадки стрілянини на території шкіл, у Німеччині - один. Повідомлень про стрілянину в школах Великої Британії, Італії та Японії за цей період не надходило.

Крім того, телеканал порівняв дані за взятий період з іншими країнами, які не входять до G7: у Мексиці сталися вісім випадків стрілянини в школах, в Індії - п'ять, Афганістані - три, Китаї, Туреччині та Росії - один.

Телеканал зазначає, що "стрілянина в школі - це реальність в Америці, в середньому (вона відбувається) раз на тиждень тільки цього року".

CNN порахував тільки ті випадки стрілянини на території шкіл, внаслідок яких принаймні одна людина отримала травму (крім стрілка).

Читайте також: У Дніпрі дитина випала з вікна п’ятого поверху