Події
22 травня 2018
Проведення Чемпіонату світу з футболу в Росії – дурна ідея, – глава МЗС Литви
Великобританія та низка інших європейських країн закликали бойкотувати проведення ЧС-2018 у Росії як покарання за спробу вбивства колишнього подвійного агента Скрипаля.
news-image

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс називає проведення Чемпіонату світу з футболу в Росії цього літа "дурною ідеєю", оскільки після цієї події від Володимира Путіна можна очікувати чергових агресивних дій щодо інших країн.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"З'являється багато дурних ідей... наприклад, чергова дурна ідея – це провести Чемпіонат світу з футболу в Росії. Це неймовірно безглуздо, тому що вони (росіяни – "24") влаштують великий галас. Вони знову стануть центром тяжіння. Останнього разу, коли Росія провела велике міжнародне спортивне змагання – зимову Олімпіаду 2014 року в Сочі – вона вторглася в Україну відразу після завершення церемонії закриття", – прокоментував Лінкявічюс в інтерв'ю для видання.

Дипломат додав, що не можна наївно вважати, що в Росії спорт – це спорт, а культура – це культура. Там "це все політика, і зараз росіяни вже святкують".

Зауважимо, що Великобританія та низка інших європейських країн закликали бойкотувати проведення ЧС-2018 у Росії як покарання за спробу вбивства колишнього подвійного агента Скрипаля.



Читайте також: Ухвалено закон про легалізацію сімейних ферм
Читайте також: Концерт співака Віталія Козловського скасували також в Одесі