Події
22 травня 2018
Отруєння дітей у Харкові: у прокуратурі оприлюднили версію
Про це заявив заступник керівника Харківської місцевої прокуратури номер чотири Сергій Колесник.
news-image

У харківській прокуратурі розпилення газу у місцевій школі №3 розглядають як хуліганство, натомість версії теракту, чи диверсії правоохоронці відкидають, щоправда у подальшому кваліфікацію події можуть змінити.

Про це заявив заступник керівника Харківської місцевої прокуратури номер чотири Сергій Колесник, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Наразі версії теракту, чи диверсії правоохоронці не розглядають. Ми думаємо, що це звичайне хуліганство. Якщо будуть якісь дані про те, що збіги не є випадковими — звичайно, буде вирішуватися питання про зміну, якщо будуть на це такі підстави", — зауважив він.

Додамо, у зв’язку із ситуацією Міністерство освіти та науки поширило заяву, в якій рекомендує посилити охорону та заходи безпеки в усіх закладах освіти. Відповідний лист відомство направило до департаментів, управління освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій, керівникам закладів середньої, професійної, вищої освіти.

"МОН рекомендувало посилити охорону та обмежити доступ на територію закладів освіти осіб, які не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі. Також слід посилити контроль за пропускним режимом, щоб не допустити пронесення до приміщень закладів освіти отруйних, вибухонебезпечних та інших предметів, що загрожують життю та здоров’ю", – мовиться у повідомленні.
Читайте також: Міносвіти рекомендує посилити охорону в освітніх закладах
Читайте також: Для нас дуже тривожна тенденція розпилення невідомої речовини в школах, - глава Міносвіти