Київ
23 травня 2018
У Київраді підтримали петицію щодо створення скверу імені Василя Сліпака
Присвоєння імен фізичних осіб розглядаються лише за результатами громадського обговорення.
news-image

Водночас зазначається, що присвоєння імен фізичних осіб розглядаються лише за результатами громадського обговорення. Про це інформує «Є!» з посиланням на Тиждень.

Комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримала електронну петицію щодо створення скверу на розі Андріївського узвозу та вулиці Боричів Тік, якому планують присвоїти ім’я всесвітньо відомого оперного співака, Героя України Василя Сліпака. Про це у вівторок, 22 травня, повідомляє прес-службаКМДА.

"Водночас присвоєння імен фізичних осіб розглядаються лише за результатами громадського обговорення. Таким чином, для дотримання процедури, встановленої законодавством, на засідання Комісії з питань найменувань потрібно буде подати історичну або історико-біографічу довідку про Василя Сліпака, письмову згоду родичів на присвоєння імені, а також обґрунтування потреби зазначеного найменування", – йдеться в повідомленні.

Крім того, у КМДА додали, що зазначене питання може бути розглянуто на засіданні Комісії з питань найменувань тільки після ухвалення Київрадою рішення про надання земельній ділянці на Андріївському узвозі статусу скверу.

"Необхідно вирішити питання з фактичним землекористувачем та здійснити заходи щодо розроблення та затвердження проекту землеустрою щодо зміни категорії цільового призначення цієї ділянки", – наголошується в повідомленні.

Як повідомлялось, на сайті Київської міської ради зареєстровано петицію про облаштування скверу імені Василя Сліпака. 2 травня стало відомо, що петиція про надання земельній ділянці на розі Андріївського узвозу та вулиці Боричів Тік у Подільському районі столиці статусу скверу, що носитиме ім’я всесвітньо відомого оперного співака, Героя України Василя Сліпака, зібрала більше необхідних 10 000 підписів.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України повідомило, що вирішило доручити українському посольству в Франції опрацювати питання щодо присвоєння Культурно-інформаційному центру при диппредставництві України в Парижі ім'я соліста паризької опери Василя Сліпака. 

На місці майбутнього культурно-мистецького скверу раніше відкрили пам'ятний камінь.

Міністерство закордонних справ України повідомило, що вирішило доручити українському посольству в Франції опрацювати питання щодо присвоєння Культурно-інформаційному центру при диппредставництві України в Парижі ім'я соліста паризької опери Василя Сліпака. 

Василь Сліпак – видатний український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій на Сході України. Він загинув влітку минулого року в бою від кулі снайпера. Посмертно удостоєний ордена «За мужність» I ступеню, а також звання «Героя України» та ордена «Золота Зірка».