Події
23 травня 2018
У Тернопільській області група невідомих спалила табір ромів
В цей час у таборі перебували 7 дорослих осіб і понад 30 дітей, які втекли в ліс.
news-image

Група озброєних осіб напала й спалила табір ромів у Тернопільській області 22 травня. Про це сказано в повідомленні прес-служби уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, передає «Є!» із посиланням на Українські Новини.  

"За наявною в Омбудсмена інформацією, увечері 22 травня радикально налаштовані особи спалили ромський табір, розташований у Великогаївському лісі в Тернопільській області. Під час нападу невідомі використовували вогнепальну зброю й відкрили стрілянину. У цей час у таборі перебували 7 дорослих осіб і більш ніж 30 дітей, що втекли в ліс", - сказано в ньому.

Інформація про потерпілих відсутня.

Зважаючи на те, що в цій ситуації вбачаються явні ознаки дискримінації за національною ознакою й розпалювання ворожнечі щодо ромської національної меншини, офіс омбудсмена відкрив провадження за цим фактом.

Крім того, уповноважена направила запит до керівництва Головного управління Національної поліції в Тернопільській області із проханням вжити заходів реагування.

Зазначається, що тенденція до збільшення кількості інцидентів на ґрунті нетерпимості до представників ромської національної меншини викликає занепокоєння омбудсмена.

На думку уповноваженої, такі прояви ксенофобії вимагають особливої уваги з боку правоохоронних органів, зокрема, більш ретельного розслідування, а також вжиття заходів превентивного характеру.

Читайте також: На Львівщині затримано чоловіка, який спалив державні прапори біля пам’ятника