Київ
23 травня 2018
Загроза терактів ІДІЛ у Києві на Лігу чемпіонів вигадана для залякування, - СБУ
Лідери ІДІЛ у своїх закритих групах в Telegram начебто закликали терористів на місцях атакувати футбольних фанатів в столиці України за допомогою холодної зброї або автотранспорту.
news-image

Загроза терактів "Ісламської держави" у Києві під час проведення Ліги чемпіонів УЄФА вигадана з метою залякування. Про це на своїй сторінці у Facebook написала речниця СБУ Олена Гітлянська, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Дійсно, в одній із соціальних мереж з’явилися повідомлення від імені терористичної організації "Ісламська держава" про нібито заплановані на 26 травня у Києві терористичні атаки під час проведення фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА", - написала вона.

За даними Гітлянської, дані повідомлення розміщувались з акаунтів, які не мають відношення до ІДІЛ.

"Тому ми вважаємо, що інформаційний "вкид" був зроблений з єдиною метою – залякати та посіяти паніку серед мешканців та гостей столиці України", - підкреслила вона.

Як повідомляли ЗМІ, "лідери ІДІЛ" у своїх закритих групах в Telegram начебто закликали терористів на місцях атакувати футбольних фанатів в столиці України за допомогою холодної зброї або автотранспорту.

Зазначимо, що фінальний матч Ліги чемпіонів УЄФА 2017/18 відбудеться 26 травня в Києві на НСК "Олімпійський". Очікується, що під час фіналу Ліги чемпіонів до столиці прибуде близько 50 тис. гостей.

Загалом МВС України збирається залучити до охорони порядку під час футбольного матчу 26 травня близько 12 тис. правоохоронців. Із них: 6 тис. поліцейських, 3 тис. нацгвардійців, 1 тис. прикордонників та інші підрозділи. До охорони громадського порядку під час фінального матчу Ліги чемпіонів долучаться правоохоронці Великої Британії.

Раніше стало відомо, що у водіїв автомобілів, які мешкають у будинках, розташованих біля НСК "Олімпійський", перевірятимуть паспорти та прописку. Таких заходів уживатимуть для недопущення терактів під час проведення фінальних матчів чоловічої та жіночої команд фіналів Ліги чемпіонів УЄФА.

Читайте також:ФІФА припинила розслідування про вживання допінгу гравцями збірної Росії з футболу