Події
24 травня 2018
Росія відправила на окупований Донбас 77-й «гумконвой»
У гумконвої міститься більше 400 тонн гуманітарного вантажу, що нібито складається з дитячих продуктових наборів та обладнання для проведення аварійно-рятувальних робіт.
news-image

У черговому "гумконвої" нібито знаходяться дитячі продуктові набори та обладнання для проведення аварійно-рятувальних робіт

Росія відправила на окупований Донбас 77-й "гумконвой". Про це повідомляє прес-служба МНС РФ, пише «Є!» з посиланням на 112.
"Гуманітарна колона МНС Росії досягла пунктів пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" на російсько-українському кордоні. Всі автомобілі колони "пройшли необхідні митні процедури" у відповідності з міжнародним законодавством по доставці гуманітарних вантажів", - запевняють у відомстві.

За даними відомства, у гумконвої міститься більше 400 тонн гуманітарного вантажу, що нібито складається з дитячих продуктових наборів та обладнання для проведення аварійно-рятувальних робіт.

Весь вантаж у повному обсязі буде розвантажуватися на пунктах прийому Донецької і Луганської областей і надалі його розподілять між регіонами окупованої території.

Нагадаємо, переміщення "гумконвоїв" РФ здійснюється з грубим порушенням норм міжнародного та українського законодавства, а також узгоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, тому українська міжвідомча робоча група здійснює тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. Військові зСУ відзначають, що після кожного прибуття "гумконвоїв" РФ в районі бойових дій на Донбасі посилюється вогнева активність бойовиків.

Раніше речник Державного департаменту США Гізер Ноєртс заявила, що "Гумконвої", які Росія спрямовує на не підконтрольні українському уряду території Донбасу і не пройшли перевірки, незаконні.

Читайте також:Грузія звинуватила РФ у військових злочинах та агресії на своїй території