Суспільство
24 травня 2018
Найбільші лотерейні оператори виведені з-під санкцій
Лотерейний оператор ТОВ "М.С.Л." з 2015 року тричі опинявся включеним до списку санкцій і активно оспорював обмеження своєї діяльності.
news-image

Лотерейні оператори "М.С.Л." і "Патріот" виведені з санкційних списків РНБО.

Оновлені списки осіб, які потрапили під персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), оприлюднені на сайті президента України, передає «Є!» з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Згідно з ними, під санкції потрапили 1748 фізичних і 756 юридичних осіб, тоді як рік тому в списках було 1228 фізичних і 468 юридичних осіб.

Як повідомлялося, в серпні 2016 року новим власником ПрАТ "Патріот" став український банкір, колишній голова правління Ощадбанку Олександр Морозов. 

Лотерейний оператор ТОВ "М.С.Л." з 2015 року тричі опинявся включеним до списку санкцій і активно оспорював обмеження своєї діяльності.

Компанія повідомляла, що з ініціативи її акціонерів Служба безпеки відкрила кримінальне провадження і провела розслідування щодо встановлення наявності фактів і дій, які могли б стати підставою для застосування до оператора санкцій, після чого провадження було закрито в березні 2017 року в зв'язку з відсутністю порушень.

Основним власником ТОВ "М.С.Л.", за даними компанії, є Evolot Limited (Кіпр), кінцевим бенефіціаром - кіпріот Маркос Шіапаніс, і компанія не має "російського коріння".

Частка "М.С.Л." на українському ринку через дії санкцій, за її даними, впала з 80-85% в 2013 році до, приблизно, 25% до літа 2017 року. Мережа точок продажів лотерей "М.С.Л." - близько 5 тис.

Читайте також:США тиснуть на ЄС з вимогою посилити санкції проти РФ