Суспільство
24 травня 2018
Назвали фрукт, який корисніше їсти зі шкіркою
Вона містить клітковину, яка допомагає травленню і знижує рівень холестерину в крові. У шкірці ківі її на 50% більше в порівнянні з м'якоттю.
news-image

Шкірка ківі за деякими показниками корисніша, ніж м'якоть. Про це пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

Вона містить клітковину, яка допомагає травленню і знижує рівень холестерину в крові. У шкірці ківі її на 50% більше в порівнянні з м'якоттю.

Вітаміни Е і С сприяють швидкому загоєнню ран і шрамів, роблять шкіру красивою і підвищують загальний життєвий тонус. Вони борються з бактеріями і допомагають зберігати молодість і здоров'я.

Крім того, містять фолієву кислоту, яка підвищує настрій і працездатність, допомагає кровотворенню. Вона обов'язково має бути присутня в раціоні вагітних для нормального розвитку плода. Варто додати, що фолієвої кислоти в шкірці ківі на 32% більше, ніж в м'якоті.

Не варто їсти більше 2-3 ківі в добу, якщо ви вживаєте їх майже кожен день. Часте поїдання цього фрукта в великих дозах може спровокувати дерматит або зіпсувати роботу підшлункової залози, адже ківі дуже насичений вітамінами і кислотою. Якщо ж ви їсте його час від часу, то обмежень у кількості немає - орієнтуйтеся на власне самопочуття.

Ківі зі шкіркою не можна їсти, якщо у вас:

алергія на ківі;

підвищена кислотність;

гострий гастрит або виразка;

діарея;

камені в нирках або ризик їх розвитку.

Читайте також:За рік овочевий кошик подорожчав на 22%