Суспільство
13 лютого 2015
Російські студенти попросили вибачення за війну і за анексію Криму (ВІДЕО)
Студенти російських вузів з Москви і Санкт-Петербурга записали відеозвернення до студентів України.
news-image

У відеоролику, що з'явився в мережі,  студенти з Росії стверджують, що їм соромно за дії їх влади по відношенню до сусідньої держави, передає Є | Єдність.інфо.

"Нам соромно за те, що наша країна порушила територіальну цілісність України, яку зобов'язалася поважати, і анексувала Кримський півострів. Нам соромно за цю неоголошену злочинну війну, де гинуть тисячі наших співвітчизників. Нам соромно за те, що українські громадяни незаконно утримуються в російських в'язницях , вибачте нас ", - звернулися російські студенти.
"Між нашими країнами зростає величезна прірва, і ми - студенти, молоде покоління, будемо через неї мостом. Потоки брехні з телевізора невичерпні, градус ненависті і агресії в суспільстві зростає з кожним днем, не всі виявляються здатними думати, перевіряти і сумніватися, але ми з вами на одному боці, так як в інформаційній війні злочинно бути не на боці правди ", - звернулися російські студенти у відеоролику.
Читайте також: Українські студенти зняли відеозвернення до студентів РФ: "сумнівайтеся і перевіряйте"

Нагадуємо, наприкінці січня в мережі з'явилося відео, в якому українські студенти закликали однолітків у сусідній державі перевіряти інформацію російських медіа. У запису відео взяли участь рядові студенти київських вузів. Незабаром після цього з'явився відеоролик, який записали у відповідь нібито російські студенти. У ньому прозвучали заяви про те, що саме українці перебувають в омані щодо війни на Донбасі. У своєму зверненні автори ролика використовували штампи, які нерідко можна почути в новинах прокремлівських російських ЗМІ, а саме: "громадянська війна в Україні", "антиконституційний переворот", "ввічливі люди" у Криму тощо.