Прокурор Нідерландів: Як у Росії назвуть докази слідства щодо катастрофи MH17, мене не особливо хвилює. Цю нісенітницю я чую не перший рік
Вестербеке: Ми неодноразово зверталися до російської влади, але поки так і не одержали значної інформації.
news-image

Головний прокурор Нідерландів Фред Вестербеке, який очолює Міжнародну слідчу групу у справі катастрофина Донбасі малайзійського Boeing 777, заявив у коментарі "Новой газете", що його не хвилює, як у Росії прокоментують нові дані JIT, передає «Є!».

Знаєте, як вони назвуть, мене вже не особливо хвилює. Цю нісенітницю я чую вже не перший рік. Те, що ми сьогодні подали, – це достовірні відомості, які значно звузили коло підозрюваних. Ми просуваємося все далі і стаємо все ближче до відповіді на запитання "хто?", – зазначив він.

За словами Вестербеке, JIT досягла певного прогресу у встановленні деяких причетних до катастрофи і продовжує роботу.

Ми використовуємо всі наші можливості, щоб рухатися якнайшвидше, але ми працюємо у складних умовах. Ми вже надіслали російській стороні відомості про наше поточне розслідування і чекаємо відповіді: чи дійсно 53-тю бригаду було задіяно на Донбасі? Кого саме було залучено до транспортування? – додав він.

Вестербеке висловив сумнів, що JIT удасться допитати офіцерів і солдатів цієї бригади: "Звісно, ми були б раді всеосяжній співпраці. Але мої очікування поки не настільки високі, щоб говорити про можливість проведення допитів. Ми неодноразово зверталися до російської влади, але поки так і не одержали значної інформації".

Головний прокурор Нідерландів сказав, що, імовірно, JIT звернеться безпосередньо до міністра оборони Росії Сергія Шойгу.